مقالات

غذاهای ایرانی

غذاهای ایرانی

   غذاهای ایرانی

 

خوشحالیم که تا به اینجای کار در کنار ما بودید وامیدواریم مطالب ما برای شما عزیزان مفید بوده باشد ، امروز هم با یک مقاله دیگر در خدمت شما عزیزان هستیم با مجموعه کارازموده همراه باشید.

در این مقاله میخواهیم با شما درباره غذاهای ایرانی صحبت کنیم . یک موضوع جذاب و خوشمزه !! در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی قدمت و تاریخچه ی غذاهای اصیل ایرانی بپردازیم و بیشتر با فرهنگ غذایی ایران آشنا شویم.

انواع غذاهای ایرانی

غذاهای ایرانی غنی و متنوع هستند و تأثیرات مختلف فرهنگی و جغرافیایی را در خود جای داده‌اند. در ادامه چند نمونه از غذاهای محبوب ایرانی آورده شده است:

 

1-چلو کباب: یکی از غذاهای محبوب در ایران، کباب با برنج (چلو) است. انواع مختلفی از کباب‌ها و مزه‌ها مانند کباب کوبیده، جوجه کباب و گوشت گاو کبابی وجود دارد. این خوراک متشکل از چلو کره و کباب است که با سماق و گوجه و برنج و کره یا نان مصرف می‌شود.

مورخانی که در دوره صفویه از ایران بازدید کرده‌اند، مستقیماً نامی از چلوکباب به عنوان یک خوراک ملی نبرده‌اند. یک گردشر اروپایی که در عصر شاه عباس مدتی در اصفهان به سر برده گفته‌است. گردشگر دیگری در دوره آغا محمدخان نیز از «کباب‌هایی که از گوشت بره و مرغ و گوسفند» ترتیب داده شده سخن گفته‌است. با این‌حال اختراع خوراک مستقلی به نام چلوکباب را به ناصرالدین‌شاه هم نسبت می‌دهند.

 

2-خوراک: غذایی است که از گوشت یا مرغ به همراه سبزیجات، لبنیات و انواع ادویه‌ها تهیه می‌شود. یک نمونه معروف، خوراک فسنجان است که از گردو و انار به عنوان اجزای اصلی استفاده می‌شود.

 

3-خورشت‌ها: خورش به گروهی از غذاها گفته می‌شود که ترکیبی آب‌دار از سبزیجات سرخ شده یا حبوبات آب‌پز هستند که معمولاً همراه با گوشت پخته و کمی آب سرو می‌شوند.

کلمۀ خورش از برساخت‌های فعل خوردن است. در ایران قدیم قوت اصلی مردم نان بوده‌است و برای قابل خوردن کردن آن چیزی با آن همراه می‌کردند که به آن «نان خورش» می‌گفتند. مثلاً سعدی می‌گوید «یکی نان خورش جز پیازی نداشت». به تدریج واژۀ خورش به مفهومی جدا از نان گفته شده‌است، تا جایی که امروزه معمولاً خورش‌ها همراه با برنج (پلو یا چلو) خورده می‌شوند.انواع زیادی از خورشت‌ها در ایران وجود دارد، از جمله خورشت قورمه سبزی، خورشت بادمجان، خورشت عدس و خورشت لوبیا. خورش در آشپزی ایرانی کاربرد فراوان دارد و معمولاً خورش با نان یا برنج ساده، که ممکن است به صورت پلو یا کته تهیه شده باشد، خورده می‌شود. خورش‌های ایرانی ترکیبی از گوشت، سبزیجات خشک یا تازه و حبوباتی چون عدس و لوبیا هستند. ایرانیان چلوخورش که به آن برنج و خورش هم گفته می‌شود را در غذاهای روزانه، میهمانی‌ها و مراسم رسمی استفاده می‌کنند.

از انواع خورش‌های ایرانی می‌توان به خورش‌های فسنجان، قرمه سبزی، خورش قیمه، قیمه بادمجان، خورش کرفس، خورش آلو اسفناج، خورش هویج، خورش کنگر، خورش بامیه، خورش خلال بادام، خورش آلوبخارا، خورش به، خورش ریحان،خورش گل‌کلم با سیر، باقالی خورش، خورش آلو، سیرقلیه گیلانی، میرزا قاسمی گیلانی، خورش گوشت چرخ‌کرده با لوبیا قرمز، خورش خلال کرمانشاه، خورش کورد یاکور (نوعی سبزی) و انواع خورش مرغ (مانند مرغ ترش و مسمای مرغ) اشاره کرد.

4-پلو و خوراک: پلو نوعی غذای محبوب است که ممکن است با گوشت، مرغ، ماهی یا حتی سبزیجات تهیه شود. یکی از مشهورترین پلوها، زرشک پلو و برنج با ماهی است.

 

5-کشک و ماست: کشک یک نوع لبنیات است که به عنوان افزودنی در بسیاری از غذاهای ایرانی استفاده می‌شود. ماست نیز به عنوان یک همراه معمول برای غذاهای ایرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

6-آشپزی ایرانی: آشپزی ایرانی نیز با تنوع غذاها و انواع ادویه‌ها مشهور است. غذاهای معروفی مانند آش، آبگوشت، کوکو سبزیجات و بادمجان کلم پلویی از این دست هستند.

 

7-دهیزی و میوه‌ها: دهیزی یک نوع نوشیدنی سنتی است که از میوه‌های تازه و خرماها تهیه می‌شود. همچنین میوه‌هایی مانند انار، سیب، زردآلو، هلو و خرما در ایران بسیار محبوب هستند.

غذاهای ایرانی

این تنوع غذایی نشان از ثروت فرهنگی و طبیعی ایران دارد و غذاهای ایرانی به کشور های مختلفی راه یافته است و محبوبیت زیادی کس

ب کرده است.

غذاهای ایرانی نه تنها از طعم و مزه ی فوق العاده ای برخوردار هستند، بلکه از ارزش غذایی بالایی نیز برخوردار هستند. این غذاها منبع خوبی از پروتئین، کربوهیدرات، و مواد مغذی مختلف هستند. به دلیل وجود انواع ترکیبات و مواد در غذاهای ایرانی این غذاها سرشار از مواد مغذی مانند کربوهیدرات ، پروتئین ، ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان هستند.

 

قدمت غذاهای ایرانی

قدمت غذاهای ایران  به دوران پیش از تاریخ باز می گردد. انسان های اولیه برای زنده ماندن نیاز داشتند تا غذای خود را تامین کنند. آن ها از گیاهان، حیوانات، و ماهی برای تغذیه استفاده می کردند. با گذشت زمان، انسان ها یاد گرفتند که چگونه غذاهای خود را با ادویه جات و سبزیجات طعم دار کنند.

 

در ایران، قدمت غذاها به هزاران سال پیش باز می گردد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد ایرانیان از دوران باستان از غذاهای متنوعی استفاده می کردند. برای مثال، در برخی از آثار تاریخی ایران، تصاویری از غذاهای مختلف مانند کباب، پلو، و خورشت دیده می شود.

 

قدمت غذاهای ایرانی به قرن‌ها پیش از میلاد بازمی‌گردد و این غنا و تنوع در آشپزی ایرانی نتیجه تأثیرات مختلف تاریخی، جغرافیایی و فرهنگی است. تأثیرات تمدن‌های مختلف از جمله ایلامیان، مادها، آخمنیان، سلوکیان، ساسانیان، اسلامیان و دیگر فرهنگ‌ها بر غذاهای ایرانی قابل تشخیص است. در زیر، چند مورد از مهمترین عوامل تأثیرگذار بر تاریخچه غذاهای ایرانی آورده شده است.

 

1-تأثیر ایران قدیم (ایلامیان و مادها): ایران قدیم یکی از مهمترین مراکز تمدن در شرق بوده و دارای سیستم کشاورزی و دامداری پیشرفته‌ای بود. این تمدن‌ها برنج، گندم و جو را کشت و از گوسفند و گاو به عنوان منابع گوشت است

فاده می‌کردند.

 

2-دوره ساسانیان: در دوره ساسانیان، استفاده از ادویه‌ها و انواع گیاهان دارویی در آشپزی گسترش یافت. این دوره همچنین غذاهای محلی را توسعه داد و به تنوع آشپزی ایرانی افزود.

 

3-دوره اسلامی: با ظهور اسلام و تأسیس خلافت اسلامی، تغییرات زیادی در آشپزی ایرانی رخ داد. مفاهیم اخلاقی و حلال-حرام در تهیه غذاها مورد تأثیر قرار گرفتند.

 

4-تأثیر تجارت و ارتباطات فرهنگی: تجارت با سایر کشورها و ارتباطات فرهنگی با ملل مختلف، موجب واردآمدن انواع ادویه‌ها، مواد غذایی و روش‌های آشپزی جدید شد.

5-تغییرات جغرافیایی: تغییرات جغرافیایی ایران، از جمله اقتصاد و تجارت برنج، نبات، انواع گوشت و میوه را در غذاهای ایرانی تأثیر گذاشت.

 

ترکیب این عوامل باعث ایجاد یک آشپزی متنوع و خوشمزه شده است که هنوز هم در سراسر جهان محبوبیت دارد. برخی از غذاهای ایرانی از دستور آشپزخانه‌های خانوادگی به میزهای رستوران‌ها و جشن‌های مختلف جهان راه یافته‌اند و به نوعی نماد فرهنگ غنی و تاریخی این کشور به شمار می‌روند.

 

برخی از غذاهای ایرانی که قدمت طولانی دارند عبارتند از:

آش

یکی از قدیمی ترین غذاهای ایرانی است که از دوران باستان تهیه می شود. آش از ترکیب مواد اولیه ی مختلف از جمله غلات، سبزیجات، و گوشت تهیه می شود. آش انواع مختلفی دارد که از جمله آن ها می توان به آش رشته، آش دوغ، و آش جو اشاره کرد.

کباب

یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که از دوران باستان تهیه می شود. کباب از گوشت کبابی تهیه می شود انواع مختلفی از کباب وجود دارد که از جمله آن ها می توان به کباب کوبیده، جوجه کباب، و کباب برگ اشاره کرد.

 

پلو

یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که از دوران باستان تهیه می شود. پلو از برنج پخته شده تهیه می شود. پلو معمولا با خورشت یا ماست سرو می شود.

 

خورشت

یکی از غذاهای قدیمی ایرانی است که از دوران باستان تهیه می شود. خورشت از گوشت، سبزیجات، و ادویه جات تهیه می شود. انواع مختلفی از خورشت وجود دارد که از جمله آن ها می توان به قورمه سبزی، خورشت قیمه، و خورشت فسنجان اشاره کرد.

 

غذاهای ایرانی در طول زمان دستخوش تغییراتی شده اند، اما هنوز هم از طعم و مزه ی فوق العاده ای برخوردار هستند. این غذاها نشان دهنده ی فرهنگ و تاریخ غنی ایران هستند.

غذاهای ایرانی

غذاهای ایران در دنیا

غذاهای ایرانی به دلیل تنوع و خوشمزگی، در سراسر دنیا معروف هستند و در بسیاری از کشورها مورد توجه قرار گرفته‌اند. برخی از غذاهای ایرانی که در دنیا شناخته شده‌اند عبارتند از

1-کباب: انواع کباب ایرانی مانند جوجه کباب، کباب کوبیده، چنجه کباب، و کباب برگ، به عنوان یک غذای لذیذ و مشهور در رستوران‌ها و فست‌فودهای دنیا شناخته شده‌اند.

 

2-فسنجان: این غذا از گردو و انار به همراه گوشت مرغ یا گوشت گاو تهیه می‌شود و به عنوان یک غذای خاص و خوشمزه در سراسر دنیا شناخته می‌شود.

خورش فِسِنجان یا فسنجون یکی از خورش‌های اصیل ایرانی است. در پخت این خورش از مغز گردو و رب انار ترش استفاده می‌شود اما آرد مغز پسته، یا بادم، رب انار ترش و شیرین و رب آلوچه ترش هم به دلخواه به همراه قطعات کوچک گوشت مرغ یا گوشت قرمز استفاده می‌شود و با پلو مصرف می‌شود. به دلیل مواد گوناگونی که در این خورش به کار می‌رود، فسنجان می‌تواند اشکال بسیار متنوعی داشته باشد. همچنین چون فرایند پخت این غذا در گذشته طولانی و دشوار بود و نیز مواد آن در دسترس همگان نبود، این غذا را به عنوان خوراکی شاهانه می‌دانستند. اگرچه امروزه از اشرافیت آن کاسته شده اما همچنان در کلام از آن به عنوان خوراکی مفصل یاد می‌شود. ازآنجایی‌که در گذشته در مناطقی از ایران، به‌ویژه در مناطق شمالی ایران ــ که خورش فسنجان از غذاهای بومی و اصیل آن به‌شمار می‌رود ـ

3-خورشت‌ها: خورشت‌های ایرانی مانند قورمه سبزی، خورشت بادمجان، و خورشت لوبیا از طعم و ادویه‌های خاص خود برخوردارند و به عنوان غذاهای سنتی ایران در دنیا معروف هستند.

4-اشپزی ایرانی: غذاهایی مانند آش، آبگوشت، کوکو سبزیجات و کلم پلویی در دنیا به شناخته شده‌اند و علاقه‌مندان به آشپزی معمولاً از این غذاها بهره می‌برند.

 

5-نوشیدنی‌ها: دهیزی (نوشیدنی محلی با خرما و انگور) و چای ایرانی به عنوان نوشیدنی‌های خاص ایران در دنیا مشهور هستند. چای ایران به دلیل طعم و کیفیت بالای خود در سراسر جهان شناخته شده است. این چای از برگ‌های چای سیاه ایرانی که در مناطق شمالی کشور کشت می‌شود، تهیه می‌شود.

 

6-شیرینی‌ها: بسیاری از شیرینی‌های ایرانی مانند باقلوا، حلوا، سوهان‌های مختلف، و آبدانه نیز به عنوان دسرها و شیرینی‌های سنتی معروف هستند.

 

علاوه بر این غذاها، غذاهای ایرانی دیگری نیز وجود دارند که در دنیا معروف هستند. برخی از این غذاها عبارتند از:

زرشک پلو با مرغ

باقالی پلو با ماهیچه

کلم پلو

ته چین

کوفته تبریزی

دلمه برگ مو

 

تأثیرات طعم‌های مختلف، ادویه‌ها، و استفاده از مواد اولیه محلی در آشپزی ایرانی سبب شده است که این غذاها در دنیا شناخته و مورد توجه قرار گیرند. همچنین، رستوران‌ها و فست‌فودهای ایرانی در بسیاری از شهرهای جهان وجود دارند که امکان آشنایی با این غذاها را برای مردم دیگر کشورها فراهم می‌کنند.

 

غذاهای محبوب بین هر استان

غذاهای محبوب در هر استان ایران ممکن است با توجه به تاریخچه، اقلیم، مواد محلی، و فرهنگ محلی تفاوت داشته باشد. در زیر، چند نمونه از غذاهای محبوب برخی از استان‌های ایران آورده شده است:

 

تهران: در پایتخت ایران، غذاهای متنوعی از جمله جوجه کباب، کباب کوبیده، آبگوشت، قیمه، خوراک و غذاهای معروف شهری مانند دیزی و آبگوشت سرو می‌شوند.

 

اصفهان: اصفهان مشهور به غذاهای خورشت قیمه، زرشک پلو، برنجک، و چلو ماهی است. همچنین شیرینی‌های معروفی مانند سوهانی، قهوه‌ای، و قیسیه نیز در این منطقه تولید می‌شوند. بریانی اگر اصفهان را نصف جهان حساب کنیم، بریانی به‌تنهایی محبوب‌ترین غذای نیمی از جهان محسوب می‌شود! بریانی احتمالا برای مردم اصفهان حکم همبرگر محلی را دارد زیرا ظاهری مشابه همبرگر دارد.

 

شیراز: در شیراز، کباب برگ، قره قروت، کله پاچه، و شیرینی‌های سنتی مانند فلفلی و زولبیا پلو با طعم خاص خود معروف هستند. اگر به شیراز سفر کنید و به خانه یکی از اقوام شیرازی خود بروید، یکی از غذاهایی که در سفره آنها حتما خواهید دید، شیرازی پلو است. این غذای خوش طعم و رنگ می‌تواند اشتهای شما را باز کند و خستگی سفر را از بین ببرد. شیرازی پلو را می‌توان یکی از مهم‌ترین و اصیل ترین غذاهای محلی شیراز دانست که با یک بار امتحان کردن مزه آن، طعم فو‌ق‌العاده و بی‌نظیرش را فراموش نخواهید کرد.

برای پخت شیرازی پلو به عنوان بهترین غذای محلی شیراز از مرغ، برنج، بادمجان، زرشک، ماست، زعفران و ادویه‌های مختلف استفاده می‌شود. شیرازی پلو به همراه سالاد شیرازی سرو می‌شود.

غذاهای ایرانی

گیلان: در استان گیلان، غذاهای دریایی مانند ماهی گیلاس، کپور، و ماهی خورکی همچنین غذاهای محلی مانند میرزاقاسمی، تی‌رس، و کلم پلو با مزه‌های منحصر به فردی تهیه می‌شوند. اگر می خواهید خاطره بیادماندنی با غذاها گیلان بسازید به شما پیشنهاد می کنم اولین غذای که امتحان کنید باقالا قاتق باشد. البته بستگی دارد چه کسی این غذای خوشمزه را در چه ظرفی طبخ کند. اگر در خانه ای مهمان هستید، درخواست کنید مادر باتجربه خانواده این غذا را در یک ظرفی به نام گمج پخت کند و گرنه آن طمع عالی را نخواهید چیشد. اما می خواهید در رستوران این غذا را میل کنید حتما به رستوران های قدیمی شهر بروید تا آشپزهای تازه کار باقالاقاتق بد برای شما سرو نکند.

 

کرمان: در این استان، غذاهای معروفی مانند قیمه ریزه، کره قلقلک، کباب‌های مختلف و آشناکتها از جمله آشکنا و قاورما تداوم دارند. یکی از معروف ترین غذاهای محلی کرمان که بسیاری از ایرانیان آن را دوست داشته و محبوبیت عام بسیاری دارد آبگوشت بز قرمه است. برای تهیه آبگوشت بز قرمه از گوشت بز یا بزغاله استفاده می شود و دلیل نام گذاری این غذا به این نام نیز همین امر است.

 

خراسان: غذاهای محلی این استان شامل قیمه، کله پاچه، قاورما، قیمه‌ریزه، و شوره سبزیجات می‌شوند. حلیم یکی از عذاهای محلی خراسان رضوی، به ویژه مشهد و نیشابور به حساب می آید. حلیم نیشابوری را از گوشت فراوان و بلغور گندم تهیه می کنند. در مشهد نیز حلیم به روش مشابهی طبخ می شود با این تفاوت که به جای بحث همیشگی شکر یا نمک، به آن خورشت قیمه اضافه می کنند. کمی عجیب به نظر می رسد اما بهتر است حتما این نوع حلیم را امتحان کنید.

حلیم عدس نیز یکی دیگر از غذای خاص و خوش طعم خراسان رضوی است که به دلیل پروتئین بالا، به راحتی می تواند به عنوان یک وعده غذایی محسوب شود و مصرف آن برای افرادی که دچار کم خونی هستند توصیه شده است.

 

آذربایجان: در شمال و جنوب آذربایجان، غذاهایی مانند دلمه، آش‌های مختلف، قوزه، قیمه‌ریزه، و سنگینی مشهور هست.

 

به علت تنوع فرهنگی و جغرافیایی، هر استان در ایران دارای سفره‌های محلی و غذاهای خاص خود است. این موارد نمادهای مهمی از ثروت فرهنگی و تاریخی هر منطقه را نشان می‌دهند.

 

فرهنگ های پذیرایی و مهمانی های ایرانی ها

فرهنگ پذیرایی در ایران یکی از ویژگی‌های مهم فرهنگی و اجتماعی است. مهمانی و پذیرایی در ایران به عنوان عنصری اساسی در ارتباطات اجتماعی و خانوادگی در نظر گرفته می‌شود. در زیر برخی از ویژگی‌ها و ترکیبات مهم فرهنگ پذیرایی ایرانی ذکر شده‌اند:

 

1-مهمانی به عنوان ارمغان الهی: در اسلام و فرهنگ ایرانی، مهمانی به عنوان یک ارمغان از خداوند و یک فرصت برای نشاط و ارتباط اجتماعی در نظر گرفته می‌شود.

2-اهمیت خانه و خانواده: خانواده در فرهنگ ایران به عنوان یک مرکز اصلی برگزاری مهمانی‌ها و پذیرایی‌ها محسوب می‌شود. خانه به عنوان محلی مقدس و مهم برای مهمان‌نوازی و خوش آمدگویی در نظر گرفته می‌شود.

3-پذیرایی فراگیر: در فرهنگ ایرانی، پذیرایی از مهمان به عنوان یک وظیفه اجتماعی محسوب می‌شود. مهمانان به دلیل گرمای فراگیری که از طرف میزبانان تجربه می‌کنند، اغلب احساس راحتی و خوشایندی می‌کنند.

4-ترتیب و نظم: در مهمانی‌های ایرانی، ترتیب و نظم در ارائه غذاها، موسیقی، و مراسم‌ها مهم است. این نظم معمولاً با احترام به مهمانان و ایجاد یک فضای زیبا و شاداب در مهمانی ایجاد می‌شود.

5-غذاها و دسرها: پذیرایی از مهمانان در ایران به وسیله ارائه غذاهای محلی و خاص انجام می‌شود. غذاها و دسرها اغلب با استفاده از مواد محلی و ادویه‌های متنوع تهیه می‌شوند.

6-چای و نان سنتی: ارائه چای و نان سنتی در مهمانی‌های ایرانی معمولاً یک علامت مهم است. چای به عنوان نمادی از گرمای پذیرایی و نان به عنوان یک عنصر مهم در سفره مهمانی حضور دارند.

7-موسیقی و رقص: موسیقی و رقص نیز در برخی مهمانی‌ها، به ویژه در مراسمات خاص مانند عروسی‌ها، جشن‌ها و جشنواره‌ها جزء بخش‌های مهمی از پذیرایی ایرانی محسوب می‌شوند.

8-خلق و خوی مهمان‌نوازانه: میزبانان ایرانی معمولاً به عنوان خلوص دارانه و مهمان‌نوازانه شناخته می‌شوند و سعی در ایجاد یک تجربه خاص و خوب برای مهمانان دارند.

غذاهای ایرانی

 

ذائقه های غذایی ایرانی ها

ذائقه های غذایی ایرانیان بسیار گسترده و متنوع هستند و تأثیرات مختلفی از جغرافیا، تاریخ، فرهنگ و ترکیبات اقوام در آن نقش دارند. در اینجا چند ویژگی از ذائقه های غذایی ایرانیان آورده شده است:

 

1-طعم‌های متنوع:

غذاهای ایرانی از ترکیبات مختلف ادویه‌ها، گیاهان دارویی و سبزیجات بهره می‌برند. این ترکیبات معمولاً به غذاها طعم و آرایش خاصی می‌دهند.

 

2-طعم شیرین و ترش در یک غذا:

غذاهای ایرانی معمولاً طعم شیرین و ترش را با هم ترکیب می‌کنند. برای مثال، غذاهایی مانند فسنجان که هم شیرینی انار و هم ترشی گردو دارد.

 

3-استفاده از ادویه‌ها:

ایرانیان از انواع ادویه‌ها به عنوان اجزای اصلی در طعام‌پزی استفاده می‌کنند. زیرا این ادویه‌ها به غذاها عطر و طعم خاصی می‌دهند. آشپزی ایرانی با ادویه ها دوستی دیرینه ای دارد و خصوصاً برخی از ادویه ها کاربرد زیادی در تهیه انواع غذاها، شیرینی ها و دسرهای ایرانی دارند. یکی از مهم ترین ادویه های ایرانی زعفران است که در غذاهای اصیل ایرانی و دسرهایی مانند شله زرد مورد استفاده قرار می گیرد. این ادویه گران قیمت را تقریباً در تمام غذاها می توان مورد استفاده قرار داد. از دیگر ادویه های ایرانی می توان به دارچین، زنجبیل، زیره، زردچوبه، فلفل سیاه، آویشن، پودر سیر، پودر پیاز و… اشاره کرد.

 

4-استفاده از گوشت:

گوشت در غذاهای ایرانی نقش اساسی دارد و انواع مختلفی از گوشت‌ها در آشپزی محلی استفاده می‌شوند، از جمله گوشت گاو، مرغ، ماهی، و گوشت‌های دیگر.

 

5-استفاده از خوراکهای گیاهی:

سبزیجات و خوراکهای گیاهی در آشپزی ایرانی جایگاه مهمی دارند و غالباً با آنها میوه‌ها و سبزیجات فصلی ترکیب می‌شوند.

 

6-مزه‌های متفاوت بین مناطق:

ذائقه های غذایی در ایران بین مناطق مختلف ممکن است متفاوت باشد. به عنوان مثال، در نواحی جنوبی، غذاها ترشتر و گرمتر ممکن است درحالی که در نواحی شمالی، غذاها معمولاً شیرینتر و خنکتر هستند.

 

7-استفاده از روش‌های پخت مختلف:

ایرانیان از روش‌های مختلف پخت مانند کباب‌پزی، دیگ‌پزی، سرخ‌کردن و آبپزی بهره می‌برند که بر طعم و ملمس غذاها تأثیر می‌گذارد.

 

در کل، ذائقه های غذایی ایرانیان متنوع و گناه است و ترکیبی از مزه‌های شیرین، ترش، و ادویه‌ای باعث می‌شود تا غذاهای ایرانی به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه و خاص در جهان مشهور باشند.

برای مطالعه مقاله تجهیزات رستوران ایرانی بر روی همین لینک کلیک کنید

امروز درباره غذاهای ایرانی صحبت کردیم ، درباره انواع غذاها و قدمت غذاهای ایرانی و محبوبیت انها در دنیا صحبت کردیم ،   اگر قصد راه اندازی یک رستوران ایرانی را دارید مجموعه کارازموده در کنار شماست تا به شما در این عرصه کمک کند .

برای پیشرفت در این عرصه با مشاوران کارازموده در ارتباط باشید منتظر تماس شما عزیزان هستیم .

2 دیدگاه در “غذاهای ایرانی

دیدگاهتان را بنویسید